Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Μια αξέχαστη επίσκεψη!Τη Δευτέρα 21 Μαΐου επισκεφτήκαμε τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής. Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μουσική παιδεία και Δημοκρατία στην κλασική Αθήνα". 


Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο και επισκεφτήκαμε την Αθήνα του Περικλή. Διαβάσαμε μύθους σχετικούς με τη μουσική και τα αρχαία μουσικά όργανα. Γνωρίσαμε τα σημαντικότερα αρχαία μουσικά όργανα.
Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν όταν συμμετείχαμε σε δύο χαρακτηριστικές δραστηριότητες πού δείχνουν τη σπουδαία θέση που κατείχε η μουσική στη ζωή των Αθηναίων πολιτών. Δραματοποιήσαμε ένα συμπόσιο (ιδιωτικός βίος) και την πομπή των Παναθηναίων (δημόσιος βίος).


πομπή
συμπόσιο
Στο τέλος χορέψαμε το "Γέρανο". 
(Ο Γέρανος είναι χορός που τον εφεύρε, σύμφωνα με μια παράδοση, ο Θησέας· λεγόταν έτσι γιατί ήταν χορός που απομιμούνταν το πέταγμα των γερανών σε σειρά και τον χόρεψε για πρώτη φορά στη Δήλο μαζί με τους επτά νέους και τις επτά νέες που έσωσε από τονΜινώταυρο στην Κρήτη. Οι κινήσεις του χορού επιζητούσαν να εκφράσουν τους πολύπλοκους ελιγμούς που οδηγούσαν μέσα από το λαβύρινθο προς τα έξω.)
Ευχαριστούμε θερμά τις παιδαγωγούς κ. Πόπη και κ. Κατερίνα που μας συντρόφευσαν σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι!


Ήταν μια επίσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη!


Υ.Γ. Όχι μόνο δε βαρεθήκαμε, αλλά όταν τελείωσε θέλαμε κι άλλο!


Η δική μας πινελιά! Ένα μικρό "ευχαριστώ"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου